annons
Hem » Artiklar » Logistik » Maserfrakt ombildas till ett bolag och får ny vd

Maserfrakt ombildas till ett bolag och får ny vd

 

MaserFrakts styrelse har beslutat att ombilda bolaget till ett bolag mot bakgrund av att MaserFrakts operativa verksamhet idag drivs i tre bolag. MaserFrakt Anläggning AB och MaserFrakt Distribution AB samt MaserFrakt AB. MaserFrakt med sitt huvudkontor i Borlänge är ett av landets tre största maskin- och transportsäljande bolag.

Styrelsen har beslutat enligt följande:

att så snart som möjligt ombilda MaserFrakt till ett bolag, med två eller flera affärsområden.

att från den 1 augusti 2017 tillsätta Arne Helmersson som koncern-VD för MaserFrakt.

Arne Helmersson ny koncern-VD för MaserFrakt.

Syftet med styrelsens beslut är att skapa en långsiktig stabilitet i MaserFrakt, med ett tydligt ledarskap. Helmersson har under sina drygt 20 år i MaserFrakt skaffat sig både erfarenhet samt kunskap om bolagets alla verksamheter som kommer väl till pass i rollen som VD för ett sammanslaget MaserFrakt. Han har dessutom ett brett förtroende såväl bland delägare och personal, säger styrelsens ordförande Krister Söderstam.

-Jag ser med glädje fram emot att leda denna förändring, säger Arne Helmersson ny koncern-VD. Efter att vi under de senaste 15 åren drivit MaserFrakt via egna driftsbolag, är nu tiden inne för att återgå till ett bolag med affärsområden, varje organisation har sin tid skulle man kunna säga.

– Förutom omorganisation inom MaserFraktskoncern har vi även en annan utmaning framför oss till årsskiftet, implementeringen av vårt bolagsförvärv GMT AB (Gävleborgs Maskin&Transportcentral) med verksamhet i Hälsingland, säger VD Arne Helmersson.

Nya MaserFrakt AB kommer efter GMT-affären via 16 kontor i Dalarna, Gästrikland och Hälsingland omsätta ca på 2,1 miljarder kronor, samt sysselsätta 2300 personer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*