annons
Hem » Notiser » Mattias Wikberg vann DAF:s förartävling

Mattias Wikberg vann DAF:s förartävling

Under Trailer Trucking Festivals andra dag var det dags för finalen av DAF Driver Challenge Sverige. Mattias Wikberg som rest från Arvidsjaur för att delta i finalen var den som fick kliva överst på prispallen. Mattias kommer nu få delta i den Europiska finalen för chansen att koras till ”International DAF Driver Champion 2019”.

DAF Driver Challenge bestod enligt ett pressmeddelande av tre steg. I steg ett nominerade chauffören sig till tävlingen där föraren presenterade sig själv och förklarade varför denna var en värdig tävlande. Man har kunnat nominera sig själv eller nomineras av arbetsgivare, kollegor eller DAF återförsäljare.

Efter det första steget fick samtliga tävlande utföra ett kunskapstest och utifrån det testet valdes fyra finalister ut.

De fyra tävlande som samlades under lördagen vid bandepån på Mantorp Park var Mikael Frostevinge på Tve-Löf transport AB och Mattias Wikberg på Eklunds Åkeri i Moskosel AB samt Shukri Mehmed Halil och Bill Indahl på Stäkets Åkeri AB.

Tävlingen var ett praktiskt test som gick ut på att köra en bana på tid samtidigt som ett glas vatten satt fast på hyttens utsida. Man fick poäng på samtliga moment och föraren med flest poäng utsågs till vinnare. Mattias Wikberg som vann kommer nu att få representera Sverige under Europeiska finalen av DAF Driver Challenge och har chansen att koras till ”International DAF Driver Champion 2019”. Tävlingen äger rum 28 och 29 september på Goodyears testbana i Luxemburg.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*