annons
Hem » Notiser » Missnöje med lönsamheten – DHL lämnar fjärrtrafik med buss

Missnöje med lönsamheten – DHL lämnar fjärrtrafik med buss

Deutsche Post DHL lämnar nu sin omfattande express- och långdistanstrafik med buss och säljer denna verksamhet till FlixMobility GmbH som erbjuder resetjänster via sitt varumärke Flixbus. Främsta skälet är att Postbus inte har uppnått Deutsche Post DHL:s förväntningar om tillfredsställande lönsamhet.
Uppgörelsen innebär bland annat att FlixMobility GmbH tar över trafiktilsstånd, linje- och trafikrättigheter, busslinjer och rättigheter att angöra hållplatser, stationer och knutpunkter som Postbus hittills har trafikerat.
Postbus trafikerar 120 destinationer i Tyskland och angränsande länder.
Parterna har dessutom kommit överens om ett avtal som reglerar marknadsföring och försäljning.
Postbus har ingått i Deutsche Post DHL:s dotterbolag Deutsche Post Mobility GmbH. Detta dotterbolag kommer även fortsättningsvis att ingå i den tyska post- och logistikjätten och kommer att fokusera på aktiviteter inom ramen för ”Post Reisen”, det vill säga tjänster inom turism, resor, semesterpaket och semesterresor.
– Efter att Postbus etablerade sig på den avreglerade marknaden för långfärds- och expresstrafik med buss i Tyskland i oktober 2013 blev vi på kort tid snabbt kvalitetsledare på marknaden i detta snabbväxande segment, säger Joachim Wessels, vd i Deutsche Post Mobility GmbH. Postbus lyckades dock inte att uppnå den lönsamhet som motsvarade våra förväntningar.
I ett inledningsskede erbjöd Postbus tjänster med hög säkerhetsnivå, såsom trepunkts säkerhetsbälten och senaste fordonsteknologin och hög passagerarkomfort med bekväma säten som hade ett flertal inställningsmöjlighetre. Det fanns redan från start även fria trådlösa nätverk ombord på bussarna.
Alla Postbus-linjer kommer att vara tillgängliga fram till 31 oktober i år. Postbus biljetter är boknings- och ombokningsbara fram till det datumet. Från och med 1 november kommer passagerare, kunder och biljetter automatiskt att föras över till Flixbus bokningssystem. Ett fåtal linjer kommer att överföras från Postbus till Flixbus i december 2016 och februari 2017.
Flixbus, som ingår i FlixMobility Group, är ett entreprenörsdrivet bolag som startades av tre unga entreprenörer i München i samband med att den tyska marknaden för fjärr- och expressbusstrafik avreglerades för ett antal år sedan. Bolaget har haft en expansiv tillväxt sedan dess och bedriver långväga linjetrafik med buss i ett antal europeiska länder, bland andra Tyskland, Nederländerna, Italien och Frankrike.
Flixbus trafikerar dagligen 100 000 hållplatser/stationer mellan 900 destinationer i 20 länder. Flixbus blir genom affären Europas största nätverk för långdistanstrafik och expresstrafik med buss.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*