annons
Hem » Notiser » Misstänkt rattfull chaufför fick gods över sig

Misstänkt rattfull chaufför fick gods över sig

På tisdagseftermiddagen larmades polis till ett företag i Kungsbacka där en lastbilschaufför fått gods över sig och skadats i en misstänkt arbetsplatsolycka. Väl på plats väcktes misstankar om att chauffören, född 1970 och hemmahörande i Polen, inte var helt nykter och mannen fick göra ett utandningsprov. Detta visade att chauffören låg precis över gränsen för rattfylleri.

Chauffören fördes till sjukhus för vård bland annat för brutna nyckelben och skador i bakhuvudet. Han har legat på vårdavdelning på sjukhuset sedan olyckan men fördes på torsdagen till akuten då läget försämrats enligt Bo Månsson, utredare vid polisen i Kungsbacka. Om möjligt kommer man göra förhör med mannen under torsdagen.

– I nuläget vet vi inte hur mannen ställer sig till misstankarna om rattfylleri. Bevisningen är alltid svår i ett sådant här fall, säger Bo Månsson.

Chauffören lämnades utan uppsikt vid något tillfälle och Bo Månsson är rädd att mannen kommer hävda eftersupning.

Eftersom chauffören skadades vid hantering av gods är händelsen även anmäld som arbetsplatsolycka och utreds parallellt av avdelningen för miljöbrott som utreder arbetsmiljöbrott.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*