annons
Hem » Artiklar » Moderater kräver svar om alkobommar

Moderater kräver svar om alkobommar

Moderaterna Erik Andersson och Sten Bergheden pressar nu infrastrukturminister Anna Johansson (S) på svar om installationen av alkobommar i hamnar. I varsin interpellation kräver man svar av infrastrukturministern gällande tid för installation av alkobommar respektive vilka åtgärder som kommer att vidtas för att installationen ska komma igång.

De båda moderata riksdagsmännen har tidigare tagit upp ärendet med Anna Johansson men är inte nöjda med utvecklingen.

”Jag ställde en skriftlig fråga till infrastrukturministern i januari 2016 om när vi kan förvänta oss att få se alkobommar i svenska hamnar. I svaret (den 10 februari 2016) finns ingen information om någon tidpunkt. Att infrastrukturministern i svaret anger att ”min utgångspunkt är att alkobommar är en intressant möjlighet för att förhindra rattfylleri från färjetrafiken och på så sätt öka trafiksäkerheten” är otillräckligt” skriver Erik Andersson i sin interpellation.

”I början av december interpellerade jag infrastrukturminister Anna Johansson med anledning av riksdagens tillkännagivande till regeringen om alkobommar i landets hamnar. Statsrådet sa då att regeringen har gett Trafikverket ett tydligt uppdrag och att den arbetar på att ta fram ett beslut med anledning av Trafikverkets svar. Jag, och säkert många med mig, är intresserad av att höra hur långt statsrådet har kommit i det här arbetet” skriver Sten Bergheden.

Han vill dessutom ha svar på vilka åtgärder Anna Johansson avser vidta för att säkerställa att så få rattonyktra bilförare som möjligt kommer ut i trafiken innan alkobommarna är uppsatta.

Anna Johansson har fram till 7 mars på sig att svara på de båda interpellationerna.

Fotnot:

Interpellationer är frågor som riksdagens ledamöter ställer till ministrarna i regeringen. Interpellationerna besvaras muntligt i kammaren och är ett sätt för ledamöterna att kontrollera regeringen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*