annons
Hem » Notiser » Moderatledaren rör upp känslorna bland chaufförer

Moderatledaren rör upp känslorna bland chaufförer

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson säger i en intervju med Aftonbladet om sina första 100 dagar som partiledare att svenska folket måste vara beredda på att jobba fram till man blir 75 år.

– Om vi lever så länge som vi gör nu så måste vi tänka till ganska rejält och det kommer att få konsekvenser, säger han i intervjun.

Han säger även att man som arbetstagare måsta planera så att man orkar jobba så pass länge. Av allt att döma gäller detta dock inte lastbilschaufförer som redan har ett jobb som tillåter hög ålder. Åtminstone enligt Ulf Kristersson.

– Om du är lastbilschaufför och gillar ditt jobb, vad ska du då göra mer än sitta still och köra din lastbil så att du kan ha det här jobbet i många år? frågar sig moderatledaren.

Att lastbilschaufförer älskar sitt jobb och inte lämnar in nycklarna i första taget är det nog många som skriver under på – men det där med att ”sitta still och köra sin lastbil” var kanske inte helt med verkligheten överensstämmande. Uttalandet har i alla fall rört upp känslorna bland chaufförer på sociala media.

I ett inlägg i Facebook-gruppen ”Truckers Paradise” skriver en chaufför bland annat att det är ”kanske dags att kavla upp ärmarna och åka med en distributionschaufför en dag…” med tydlig adress till Ulf Kristersson. Inlägget har fått många kommentarer och de flesta går på samma linje som inläggsförfattaren.

”Ja, pallarna går av och på själv” skriver en Facebook-användare ironiskt.

”Kör mellan 30 och 50 butiker om dagen (8h). Sitta still?!?” skriver en annan följt av en till tårar skrattande smiley.

En annan frågar sig hur trafiksäker en person runt 70 år som kör tung trafik är. ”Är man normalt funtad så hänger man in nyckeln för gott vid 67”, skriver han.

Det är många som delat inlägget, bland annat Nette Schölin på T. I. A:s Facebook-sida. Även hon bjuder in moderatledaren till ett studiebesök.

”Ulf Kristersson, du är mer än välkommen att komma över och ”Bara sitta still i en lastbil”.

Ett fysiskt, psykiskt och stressat yrkesliv där klockan klämtar sekunder.

Beklaglig syn på en yrkeskår som agerar blodomlopp i Sveriges hela land, även landsbygden, och försörjer kretsloppet i hela samhällsuppbygget”, skriver hon.

Trailer.se har sökt Ulf Kristersson för en kommentar och även frågat om han tänker nappa på någon av inbjudningarna till studiebesök men ännu inte fått något svar.

4 kommentarer

 1. Jag vet inte om mänskor har glömt men det var ju Kristersson som satt som socialminister och ställde till det för många sjuka under Alliansregeringen. Det är val i år och han kommer säkert att säga mycket för att få fler väljare och då glöms väl detta bort igen, faktum är att Moderaterna är inget arbetarvänligt parti.

 2. Det uttalande som kommit från den ny moderatledaren om chaufförer
  är direkt stötande. Det inbjudningserbjudande som kommit som förslag
  är alldeles utmärkt. Vid morgonkaffet kommer denna högerman att tacka
  för sig och säga att han har annat att göra. Ärligare är att erkänna att
  chaufförer som bara sitter still och kör i all bekvämlighet finns inte.
  Inför det gamla systemet med kryssalternativ i valet så behöver vi inte
  höra sådana uttalanden.

 3. Moderatledaren skulle uppleva natt och dagtransporter lossningar lastningar i ett pressat schema och vara följa hårda körtidsregler som är stelbenta. Och diskutera med poliser om några minuters körning för mycket eller idiotiska påståenden om att man inte haft nio timmars nattvila om man lagt sig 21.00 och börjat köra 07.00 nästa morron för polisen har rätt att räkna dygnet från 2400….då är det 7 timmars vila bara. Då frågar man dem hur länge de sovit. Då finns ingen omstart vid midnatt 😂
  Nej Kristersson hade inte varat 40 år på ett sånt jobb. Tunga lyft och hålla tider och hålla ekipaget på vägen alltid i alla väder är vår stolthet, detta kunde bli en bok men en annan dag. Riksdagsmän varar nog längre i bänken på Blasieholmen eller vad det heter. Politiker är teoretiker. Och ska lägga sig i hederligt folks liv. De behöver inte ens komma till jobbet för att lyfta 60.000 kr i månaden!

 4. Han verkar ju inte veta någonting om verkligheten och har han ens haft ett ”riktigt” jobb eller bara varit ”förtroendevald” hela livet? Jag litar då rakt inte på honom!

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*