annons
Hem » Notiser » Monstertruck – på riktigt

Monstertruck – på riktigt

I juni 2014 köpte Volvo Construction Equipment (Volvo CE) dumper- och tipptrucksverksamheten från Terex. Syftet var att bli ännu starkare i segmentet förflyttning av jord- och grusmassor och utöka närvaron i det lätta gruvsegmentet. Nu har Swecon tagit in två tipptruckar, på 70 respektive 100 ton, i produktsortimentet.

– På sikt kan det bli fler, när motorerna anpassats till de nya miljökraven. De maskiner vi säljer nu, TR70 och TR100, har en väl beprövad teknik och är byggda med fokus på driftsäkerhet och hög produktivitet, säger Ove Meander, Swecons försäljningschef i region Norr, i ett pressmeddelande.

I somras levererade Swecon den första tipptrucken från Terex Trucks till Lars-Göran Rutqvist – en TR100 med en lastkapacitet på 57 kubikmeter eller närmare 100 ton och som har en motor som levererar drygt 1 000 hästkrafter.

– Vi behöver en rejäl tipptruck som forslar vägmaterial i och till Bolidens koppardagbrott utanför Gällivare. Dagbrottet har ett stort vägnät och används dag och natt, året om, säger Lars-Göran Rutqvist.

Swecon har under våren haft supportpersonal och säljare på plats hos Terex Trucks i skotska Motherwell för utbildning på de nya maskinerna.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*