annons
Hem » Artiklar » MVB tvingas lägga ner efter branden
Foto: Privat

MVB tvingas lägga ner efter branden

Släpvagnstillverkaren och påbyggnaden MVB i Mjölby drabbades den 17/4 av en förödande brand där lokaler och utrustningen i desamma blev helt förstörda. Nu meddelar företaget att de tyvärr inte har resurser att starta om och investera i nya lokaler och ny maskinpark.

– Tyvärr visar det sig nu att den ersättning vi får ut från försäkringsbolaget helt enkelt inte räcker för att starta om, berättar Joakim Evefjord dom är en av de tre ägarna till företaget.

Foto: Privat

– Man tar en försäkring när man startar företaget, sedan går tiden och man investerar vidare utan att tänka på hur mycket pengar man plöjer ner i sitt företag, fortsätter han. Sedan händer en sådan här sak och då inser man hur mycket man investerat och vad det kostar att köpa nytt igen, men gjort är gjort och nu sitter vi i den sitsen att vi tyvärr inte kan leverera de order vi har och tyvärr inte kan ta in fler. Vi ser ingen möjlighet att starta om och bygga upp verksamheten igen, fortsätter Joakim.

MVB i Mjölby AB grundades hösten 2007 och levererade 16 släp redan 2008.

På Elmia-mässan 2010 visade MVB upp mässans lättaste och stabilaste lättvikts-timmersläp, men nu är det slut med släp ifrån Mjölby.

– Jag är hemskt ledsen för detta och ber alla kunder om ursäkt och hoppas på förståelse för den tråkiga sits vi sitter i, avslutar Joakim. Samtidigt vill vi tacka alla leverantörer och kunder för tiden som varit!

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*