annons
Hem » Notiser » Myndigheterna visste om faran – kvinna dödskraschade med stillastående lastbil

Myndigheterna visste om faran – kvinna dödskraschade med stillastående lastbil

En 54-årig kvinna dog i går eftermiddag efter att bilen hon färdades i krockat med en stillastående lastbil på E22 utanför Kumla. Trafikverket och polisen visste om att lastbilen stod illa parkerad flera timmar innan olyckan.

Olyckan inträffade vid 14-tiden på onsdagen. Fem timmar tidigare hade Trafikverket fått larm om att lastbilen stod illa till.

– Men vägtrafikledarna som fick informationen uppfattade inte hur allvarlig läget var. Med den information man hade så lades en markering på den digitala kartan som informerar trafikanter om väghinder. Varningar gick också ut i trafikradion, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket, på Trafikverket till SVT Nyheter.

10.11 fick polisen information om lastbilens belägenhet enligt Aftonbladet. Bedömningen man gjorde utifrån den var att det inte var så allvarligt.

– Sedan har det säkert kommit flera samtal om att den stod illa till under dagen, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, till Aftonbladet.

13.38 fick polisen åter larm om att lastbilen stod illa till av en förbipasserande ambulans. En patrull skickades ut som när den körde förbi lastbilen såg att den stod trafikfarligt till. Patrullen vände vid närmaste avfart men innan man kom tillbaka till lastbilen hände olyckan.

Den 54-årige kvinnan dog på platsen medan en man på 51 och en 20-årig kvinna fördes till sjukhus.

Lastbilschauffören togs med till förhör och efter att polisen pratat med honom anhölls han misstänkt för vållande till annans död enligt Nerikes Allehanda.

Katarina Wolffram säger till SVT Nyheter att händelsen antagligen leder till en intern utredning.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*