annons
Hem » Artiklar » Nederländsk Scania-flotta som rullar långt

Nederländsk Scania-flotta som rullar långt

Nederländska Van der Valk restaurang- och hotellkedja har nyligen köpt en Scania R 450 av nya generationen som det senaste tillskottet till deras flotta av enbart Scania, berättar Scania i ett pressmeddelande. Man räknar med att investeringen ska löna sig tack vare en beräknad genomsnittlig bränsleförbrukning på 28 liter per 100 km.

Van der Valks levererar till över 80 butiker i hela Beneluxländerna och täcker stora avstånd med tunga laster och täta leveransstopp. Lastbilarna körs normalt mer än en miljon kilometer, med regelbunden service varje 120.000 kilometer.

– I åratal har vi uteslutande kört Scania, säger Tom Vervloet, chef för Van der Valk centrala kyllager i Leiden. När vi var på gång att köpa en ny lastbil i slutet av förra året var det ingen diskussion. Van der Valk och Scania hör samman.

Van der Valks flotta av lastbilar transporterar varor från sitt kylförmedlingsdistributionscenter sex dagar i veckan. Det handlar om alla typer av gods, från färska grönsaker och kött till servetter, köksväxter och öl, som transporteras i trailers. Den nya lastbilen specificerades som en trailerdragare 6×2.

– Vi har alltid varit tunga på vägen och vi har sex till tolv leveranspunkter per resa. Med tidigare 2-axelkonfiguration riskerade vi för lågt tryck på den drivna bakaxeln efter lossning vid de första punkterna, förklarar Tom Vervloet.

 

Trots att förarna aldrig sover i hytten valde Tom Vervloet ett högt tak.

– Vi satsat alltid lite extra på bilens utseende och komfort, så vi har inte sparat på utrustning och vi valde de bästa lädersätena, LED-belysningen och ett toppmodernt multimediasystem.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*