annons
Hem » Notiser » Nokian Tyres fyller 120 år

Nokian Tyres fyller 120 år

Nokian Tyres firar 120 år i år. Finlands Gummifabrik Ab startades år 1898 och i början producerade företaget gummigaloscher, gummitätningar, slangar, batonger för polisen och senare även cykeldäck. Produktionen av bildäck började senare på 1900-talet när antalet bilar började öka.

Det första industriella genomslaget för Nokian Tyres var lanseringen av världens första vinterdäck ”Kelirengas” 1934. Två år senare var det dags för det första Hakkapeliitta-vinterdäcket, vilket öppnade dörrarna för tillväxt även internationellt.

– Vi är stolta över våra rötter, vårt starka arv av tekniskt pionjärskap, hög kvalitet och vår sammanarbetsanda Hakkapeliitta Spirit. Som experter på nordiska förhållanden har vi stöttat och underlättat säkra transporter i decennier. Det ger oss en bra grund att tillsammans med våra medarbetare, kunder och samarbetspartners utveckla företaget och bli ännu mer framgångsrikt, säger Hille Korhonen, vd för Nokian Tyres plc i ett pressmeddelande.

Nokian Tyres har 4 600 anställda världen över och omsätter cirka 1,6 miljarder euro om året. Företagets produkter säljs i nästan sextio länder. Trender som till exempel en ny typ av mobilitet, digitalisering och klimatförändringar är utmaningar för industrin enligt företaget – men erbjuder också nya intressanta tillväxtmöjligheter.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*