annons
Hem » Artiklar » Nordic Trophy samlar bilar från när och fjärran

Nordic Trophy samlar bilar från när och fjärran

Nordic Trophy startade som ”Sveriges Snyggaste Lastbil” 1980. Under Trailer Trucking Festival i helgen är det dags för den 38:e tävlingen i ordningen. Det som en gång var en angelägenhet för svenska lastbilsägare är idag en fest för chaufförer, åkare och andra lastbilintresserade från hela norden – och längre bort än så. Deltagare kommer från i princip hela norra Europa för att visa upp sina fina lastbilar. Exempelvis som holländaren Wouter de Koning. Han var på plats med en fina Scania R480 för två år sedan då Nordic Trophy senast hölls på Mantorp Park.

24-åringen kör idag en R560 men då för två år sedan var det den nu fyra år gamla Scanian som gällde. Lastbilen är en lågbyggd dragare på 93 centimeter anpassad för specialtransporter upp till 66 ton. Den har idag 50 000 mil på mätaren och drar maskiner, delar till vindkraftverk och stora kompressorer runt om i Europa.

W.P. de Koning har ingen möjlighet att delta på årets Nordic Trophy – men Wouter kör ofta i Norden med det familjeägda åkeriets bilar – så den som håller ögonen öppna kanske ändå snart kan få se någon av deras fina Scanior i verkliga livet.

Nordic Trophy-fältet som i år samlat runt 400 bilar börjar fyllas på i morgon fredag på Mantorp Park. På kvällen är det ljusshow som gäller och 17:00 på lördagen avgörs det vem som kammar hem årets lastbilspris. I vanlig ordning får publiken också säga sitt genom att rösta på sin favorit under lördagen.

Årets Trailer Trucking Festival på Mantorp Park bjuder på rekordstor branschutställning och den 38:e upplagan av Nordic Trophy.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*