annons
Hem » Notiser » Ny chef för Transportstyrelsen

Ny chef för Transportstyrelsen

I dag presenterade infrastrukturminister Anna Johansson Transportstyrelsens nya generaldirektör. Det blir Maria Ågren som den första mars tar över efter avgående generaldirektör Staffan Widlert. Maria Ågren är utbildad civilingenjör och kommer närmast från rollen som generaldirektör på Naturvårdsverket.

– Jag är väldigt glad att kunna berätta att regeringen utsett Maria Ågren till generaldirektör för Transportstyrelsen. Hon har en lång erfarenhet som myndighetschef och är särskilt van vid att leda expertmyndigheter. Maria Ågrens kompetens, erfarenhet och engagemang är viktigt för myndighetens framtida utveckling. Avgående generaldirektör Staffan Widlert har gjort ett bra arbete för att få ihop de fyra trafikslagen i en myndighet vilket lett till effektivisering, synergier och lärande mellan trafikslagen. Något som Maria Ågren nu kommer att ta vidare, säger Anna Johansson.

Enligt infrastrukturministern har transportstyrelsen ett viktigt uppdrag att genom tillsyn och tillståndsgivning bidra till säkra och miljövänliga transporter, men även väl fungerande transportmarknader med schyssta villkor för dem som arbetar där. En viktig uppgift för Maria Ågren blir att fortsätta arbetet med regelefterlevnad som ska säkerställa trafiksäkerhet och schyssta villkor i transportbranschen.

– Och dessutom lyfta de delar av myndigheten som är en serviceorganisation, som ger tillstånd, underlätta för företag att göra rätt och ge snabb service genom korta handläggningstider, säger Anna Johansson.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*