annons
Hem » Notiser » Ny film om en vecka utan lastbil

Ny film om en vecka utan lastbil

Det är välkänt i branschen vad som händer om transporterna slutar fungera. Men samtidigt ganska okänt hos allmänheten. Därför har Sveriges Åkeriföretag producerat en ny film om en helt avgörande samhällsfunktion: lastbilstransporter.

− Det finns nog många som inte vet att det tar knappt ett dygn innan det blir brist på livsmedel i butiker, operationer måste ställas in och bilar lämnas längs vägkanten eftersom drivmedlet inte finns på macken, säger Erika Svanström, Kommunikationschef Sveriges Åkerföretag, i ett pressmeddelande.

Enligt SÅ är det viktigt att visa på att det är åkeriföretagen som får Sverige att rulla. Utan dem stannar landet av. Den nya filmen är en del i detta.

− Filmen visar på stoltheten i att vara del av en viktig pusselbit i samhället.  Nu hoppas vi att filmen visas vitt och brett och används som stöd för att beskriva för myndigheter, skolelever och allmänhet hur mycket lastbilsåkerier betyder för deras vardagsliv, och att detta är blodomloppet i transportsystemet, säger hon.

Se filmen här

En kommentar

  1. För kort film, behövs mer för att alla ska fatta. Typ när inga lastbilar finns på vägar och alla andra gillar det tills dom kommer till affären och allt är slut. Och får veta att inga lastbilar finns för att köra ut allt.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*