annons
Hem » Artiklar » Ny tankstation för biogas i Götene
Sofia Nordström som är marknadschef på Fordonsgas flankeras av Ulf Johansson (t.v) och Jan Strandhede.

Ny tankstation för biogas i Götene

Inom ramen för Klimatklivet har åkerier fått stöd för att finansiera en del av merkostnaden då man investerat i en lastbil med gasmotor. Och de företag som etablerar tankanläggningar för detta bränsle har också beviljats bidrag.

Den första station inom ramen för Klimatklivet invigdes idag i Götene och det är Fordonsgas som står bakom den.

– Investeringsstödet från Klimatklivet har inneburit ett stort steg framåt. Ju fler som investerar i gasdrivna lastbilar och ju fler tankstationer vi kan etablera, desto snabbare kommer vi att klara omställningen till hållbara transporter, säger Emil Glimåker som är vd för Fordonsgas Sverige.

Detta blir den sjunde tankstationen för flytande gas (LBG/LNG) i Sverige och skälet till att den etablerats i Götene är att Götene Kyltransport, som drivs av Ulf Johansson, beslutat sig för att investera i upp till 50 nya lastbilar med gasmotor.

I dagsläget har åkeriet sex Volvo FH 460 LNG/LBG och fler är alltså på gång.

– Över huvud taget har vi också märkt ett större intresse för lastbilar med gasmotor den senaste tiden. Flera stora transportköpare tycker att det är ett bra alternativ, säger Jan Strandhede som varit ansvarig för lanseringen av lastbilar som kör på flytande gas på Volvo Lastvagnar Sverige.

Noterbart är att åkerier och drivmedelsbolag beviljats bidrag för fler nya fordon och tankanläggningar inom ramen för Klimatklivet, men i dagens budget finns inga nya pengar. Däremot väntas det komma nya pengar för bland annat investering av fordon med alternativa drivlinor i en tilläggsbudget. Och Trafikanalys har tagit fram ett förslag på kriterier för detta bidrag.

 

2 kommentarer

  1. Rutger Andersson

    Test

    /Rutger

  2. Allt för ofta är biogas en klyscha precis som etanol!

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*