annons
Hem » Artiklar » Logistik » Ny vd på Dachser Nordic A/S efter Finn Skovbo Pedersen
Finn Skovbo Pedersen, avgående Managing Director för Dachser Nordic A/S (t.v.), och René Sidor - ny man vid rodret.

Ny vd på Dachser Nordic A/S efter Finn Skovbo Pedersen

Managing Director för Dachser Nordic A/S, Finn Skovbo Pedersen, går i pension vid årsslutet. Han kan se tillbaka på mer än 45 år i branschen — en resa som har bjudit på uppgångar och nedgångar, utveckling och hård konkurrens. Rollen som Managing Director för Norden kommer framöver att innehas av René Sidor.

Resan in i logistikens värld började för Finn Skovbo Pedersen 1972, när han endast 17 år gammal började som elev hos det snabbt växande speditionsföretaget A/S Ove Haugsted. De två och ett halvt åren som lärling skulle visa sig lägga grunden för en lång och framgångsrik karriär i transport- och logistikbranschen. 2005 blev Finn Managing Director för Dachser Nordic när den tyska logistikleverantören gjorde uppköp i Norden.

Mer än 45 år i snabb utveckling

För Finn Skovbo Pedersen har 45 år under samma organisationsnummer i transport- och logistikbranschen gett erfarenhet och kunskap inom ett affärsområde som hela tiden utvecklas och där konkurrensen är hård. Och det har aldrig varit tråkigt:

– Under mina år i branschen har gränserna i Europa öppnats, och den fria handeln har haft stor betydelse för utvecklingen. Globaliseringen är den senaste utmaningen, som även skapar stora möjligheter. Informationstekniken har exploderat. Om man är innovativ och först med avancerade kundvänliga lösningar ökar konkurrensfördelarna. Hemligheten ligger i att man måste vara anpassningsbar oavsett företagets storlek. Hos Dachser har vi gått igenom en otroligt spännande utveckling med offensiva investeringar i Norden, vilket bland annat har betytt att vi på koncernnivå har fördubblat vårt resultat och därför har haft det bästa räkenskapsåret någonsin i 2016, berättar Finn Skovbo Pedersen i ett pressmeddelande från Dachser Nordic A/S.

Ny man vid rodret

Dachser i Norden vägleds av familjevärdena i koncernen. René Sidor tar över rodret från Finn Skovbo Pedersen den 1 januari 2018.

– Jag är mycket glad över att René Sidor, som tar med sig en gedigen kunskap och erfarenhet inom både vägtransport, sjö- och flygfrakt och kontraktslogistik har tackat ja till positionen som Managing Director Nordic. René har visat att han har globala ledaregenskaper och en stark förståelse för branschens utveckling och de stora trenderna och utmaningarna som våra kunder står inför. Jag är säker på att René kommer att leda den planerade strategin i mål i vår nordiska Dachser-anda, fortsätter Finn.

René har haft en lång karriär som chef i transport- och logistikbranschen, där han bland annat har varit vd för DanTransport i Danmark och Country Manager för Panalpina i Danmark och Finland. Senast kommer han från rollen som General Manager European Logistics Hvidovre hos Dachser Denmark.

– Jag ser fram emot att fortsätta Finns viktiga arbete för den nordiska koncernen, säger René i samma pressmeddelande. Finn har haft ett omätbart stort inflytande på Dachser i Norden, och med sin entusiasm har han bidragit till att företaget har haft en stabil tillväxt i Skandinavien de senaste 10 åren. Det är med stor ödmjukhet jag tar över i rollen som Managing Director Nordic, och jag kommer att fortsätta på den tydliga kurs som Finn har satt, konstaterar René.

Nordens existens på Dachser-kartan har breddat den världsomspännande logistikkoncernens europeiska nätverk och servicemöjligheter. I dag finns det totalt åtta filialer i Skandinavien. Dachser Nordic har 400 medarbetare fördelat på Sverige, Danmark och Norge. Företaget erbjuder tjänster som täcker allt från system- och chartertrafik och sjö- och flygfrakt till komplex kontraktslogistik.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*