annons
Hem » Artiklar » Nya DAF blev Truck of the Year
DAF XF och CF Truck of the Year 2018.

Nya DAF blev Truck of the Year

DAF nya XF och CF är Truck of the Year 2018. Priset delades sent igår kväll ut vid en galamiddag på den internationella lastbilsmässan Solutrans i Lyon.

Då priset överlämnades till DAF:s vd Preston Feight och den övriga DAF-ledningen så noterade juryns ordförande Gianenrico Griffini att DAF med sitt nya modellprogram når en ny nivå då det gäller energieffektivitet och övergripande prestanda.

Nya DAX XF och CF har en förbättrad aerodynamik, men framför allt handlar det om utveckling av motorer, växellåda, ny bakaxel med snabbare utväxling och ny mjukvara som ger en förbättrad styrning av drivlinan. Och med det modellprogram som lanserades i våras har DAF tagit  ytterligare ett steg då det gäller lågvarvsfilosofin. I de nya MX11 och MX13-motorerna når man maximalt vridmoment redan vid 900 varv.

– Verkligen roligt. Vi är mycket tacksamma över priset och att DAF uppmärksammas på detta sätt, sade Mattias Nilsson, vd och Johannes Winberg, försäljningschef för Nordic Truckcenter i Sverige, Norge och Finland då vi meddelade dem att DAF XF och CF korats till Truck of the Year 2018.

Priset delas ut av redaktörer som representerar 23 ledande branschtidningar i Europa. Svensk medlem i denna jury är Trailers chefredaktör Rutger Andersson.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*