annons
Hem » Artiklar » Nya el-lastbilar från Renault

Nya el-lastbilar från Renault

Efter tio års tester under faktiska körförhållanden tillsammans med kunder och samarbetspartners presenterar Renault Trucks andra generationen helt eldrivna fordon: Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. och Renault Trucks D Wide Z.E. I och med detta har Renault ett komplett utbud el-lastbilar från 3,5 till 26 ton som passar för stadstrafik.

Renault Trucks Master Z.E., som ska släppas i september 2018, passar för leveranser den sista biten fram till dörren och ger tillgång till innerstadszoner med stränga trafikrestriktioner. Batteriet i detta helt eldrivna fordon tar sex timmar att ladda.

Lastkapaciteten är samma som hos den konventionella dieseldrivna Renault Master. Serien Master Z.E. finns i sex varianter utformade för att uppfylla alla krav från företag som arbetar i stadsmiljöer.

För att skydda föraren och lasten har Master Z.E. utrustats med backkamera, backradarsystem och backspegel med vidvinkel som standard.

Den specialdesignade 16-tonsversionen av Renault Trucks D Z.E. är perfekt för stadstrafik och temperaturreglerade leveranser. Renault Trucks D Wide Z.E. kommer att släppas i en 26-tonsversion för effektiv sophämtning. Båda dessa modeller beräknas komma ut på marknaden under 2019.

En medeltung Renault Trucks Z.E.-lastbil har en räckvidd på upp till 300 km beroende på användning och batterikonfiguration. Batteripaketet är enligt pressmeddelandet den dyraste posten när man köper en eldriven lastbil. Det kommer att finnas olika batteripaket och räckvidder anpassade till kundernas behov.

Med snabb DC-laddningen kan litiumjonbatterierna i Renault Trucks D Z.E. och Renault Trucks D Wide Z.E. laddas fullt på 1–2 timmar. Med AC-ladddning över natten tar det 12 timmar att ladda ett 300-kWh-batteri.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*