annons
Hem » Notiser » Nya navigatorer anpassade för lastbilschauffören

Nya navigatorer anpassade för lastbilschauffören

TomTom lanserar idag sitt nya sortiment GPS:er speciellt utvecklat för att yrkesförare – TomTom Go Professional. De nya navigatorerna kommer med livstids kartuppdateringar via WiFi och inlagda intressepunkter för lastbil, såsom bränslestationer eller parkeringar. Enligt ett pressmeddelande är de dessutom kompatibel med Siri och Google Now, vilket gör det möjligt att få full tillgång till en personlig assistent även om smartphonen är säkert undanstoppad.

 

GPS:erna visar chauffören rutter anpassade just för deras individuella mått, vikt, last och maxhastighet – för säkrare, mer effektiva och lugnare resor. Med anpassade rutter kan förare köra utan att behöva gissa sig till ankomsttiden utan istället leverera med en realistisk ankomsttid från start. Navigatorerna kommer förinstallerade med över 50 000 bensinstationer, parkeringsplatser, restauranger och servicecenter för lastbil och buss. TomTom har noggrant valt ut intressepunkter från DKV, ParkyourBus och Les Routiers för att uppfylla yrkesförares behov. Var än förare befinner sig i Europa kan de se intressepunkter längs rutten eller utforska omgivningen på kartan.

 

TomTom Go Professional hjälper även förare att förutse och undvika trafik, både på motorvägar och på mindre vägar. Navigatorerna ger förare varningar för trafikstockningar framåt och hjälper på så sätt förare att undvika plötsliga inbromsningar. Navigatorerna visar förare exakt hur långt trafikstockningen eller den olycksdrabbade vägen sträcker sig. De varnar också för sträckor där förekomsten av olyckor är vanligare.

 

– Vi är oerhört exalterade att kunna ge yrkesförare mer effektivitet i deras körning med TomTom Go Professional. Genom trafikprognoser i realtid och varningar för kommande trafikstockningar kan lastbils-, buss- och skåpbilsförare på ett bättre sätt hantera sina avlämningar under rusningstid, säger Corinne Vigreux, grundare och vd för TomTom.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*