annons
Hem » Notiser » Nya pengar till smart takspoiler

Nya pengar till smart takspoiler

Linköpingsbolaget Rumblestrip får enligt Veckans Affärer tre miljoner från Almi Invest för att marknadsföra sin smarta takspoiler för trailerdragare på den europeiska marknaden.

Företaget har tagit fram ett system kallat Ecosense Trailer Assist som automatisk justerar takspoilern utifrån väder, vind och storlek på trailern. Enligt ett pressmeddelande från Rumblestrip har drygt varannan trailerdragare en felaktigt inställd takspoiler vilket gör att man går miste om cirka tre procent av den potentiella bränslevinsten.

– Varje gång en lastbil lämnar av en trailer och kopplar på en ny så behöver takluftriktaren justeras för att passa höjden på den nya trailern. Höjden på trailers varierar nämligen stort, både i Sverige och i Europa. En besparing om tre procent handlar om ungefär 20 000 kronor i kostnadsbesparing per lastbil och år för den genomsnittlige åkaren, säger Rumblestrips vd Milad Pouyanmehr.

Företaget får nu alltså tre nya miljoner från statliga Almi Invest för att marknadsföra sin lösning på den europeiska marknaden. Planen är att systemet ska finnas på marknaden i höst och sedan tidigare har företaget tecknat avtal med KG Knutsson om distribution till verkstäder i Norden och Baltikum. Först ut är modeller anpassade för Volvo och Scania.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*