annons
Hem » Notiser » Nya tankstationer för flytande gas
Finska Gasum planerar nya tankstationer för flytande gas i Norden. Foto: Gasum

Nya tankstationer för flytande gas

Under 2019 och 2020 kommer det finska bolaget Gasum att expandera sitt nätverk av tankstationer för LBG/LNG till Sverige och Norge. Stationerna kommer enligt ett pressmeddelande att placeras på strategiskt viktiga platser längs med de stora trafikstråken. Genom en samtidig satsning i Sverige, Finland och Norge blir det enkelt för åkerier att tanka oavsett land. Målet är att utöka antalet tankningsstationer i de nordiska länderna med cirka 50 nya stationer till 2020. Hälften av dem planeras i Sverige.

Konsultföretaget Cowi har tilldelats ett ramavtal som innefattar lokalisering, planering och tillståndshantering, samt projektering, upphandling och byggledning av nya tankstationer. Avtalet omfattar merparten av stationerna i Sverige och Norge.

– Varje vecka pratar vi med logistikköpare och transportföretag som vill köra mer miljövänligt och samtidigt sänka sina drivmedelskostnader. Flytande gas uppfyller de villkoren och tillsammans med Cowi bygger vi nu infrastrukturen som gör den tillgänglig över hela Norden, säger Mikael Antonsson, Director Traffic Sweden på Gasum.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*