annons
Hem » Artiklar » Nystartade Ergoload för ökad säkerhet

Nystartade Ergoload för ökad säkerhet

 

Claes Litborn och Lennart Persson har startat företaget Ergoload med fokus p åkeri- och transportbranschen. Killarna har varit med ett tag och arbetat med produkter för att säkra och skydda last. De har båda varit aktiva i SafeLoad och Forankra historiskt och arbetat med lastsäkringsprodukter mot transportbranschen.

Statistiskt sett så är Sveriges åkerier bland de främsta i världen på att inte orsaka trafikolyckor pga. last som lossnar ifrån flaken och det är någonting oerhört positivt. Det Claes och Lennart tyckte saknades på marknaden var att man satte fokus på att utveckla produkter som inte bara är för att uppfylla lagstadgade krav utan även enkla, lätta och effektiva att använda.

– Det skall vara lätt att göra rätt och inte behöva bli så mycket skador på gods och personal vilket också har lett till rekryteringsproblem av yrkeschaufförer, säger Claes.

På Ergoloads hemsida finns många nya lösningar för en enklare arbetsdag för yrkeschaufförer men också fakta, tips och råd kring allt om godshantering inom åkerinäringen. Det är en stor brist på chaufförer och svårt att få nya människor till åkerinäringen. Det finns många tunga och besvärliga moment som inte passar alla och målet är att  hitta lösningar för att ta bort dessa så att fler kan arbeta som yrkeschaufförer.

Ergoload vill också bidra till att godsskador minskar och då är temperaturskydd en viktig del och det är inte bara produkter utan även kunskap som krävs för en kvalitetssäkrad temperaturtransport.

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*