annons
Hem » Notiser » Nytt Ikea-uppdrag för Widrikssons
Widrikssons transporter med biogasfordon är märkta Bra Miljöval.

Nytt Ikea-uppdrag för Widrikssons

Widrikssons Åkeri har skrivit avtal med Ikea om hantering av samtliga lokala hemtransporter från möbeljättens varuhus i Kållered, Göteborg. Enligt ett pressmeddelande är uppdraget ett viktigt steg i Widrikssons tillväxt i Göteborgsområdet och innebär ett behov av nyrekryteringar.

Uppdraget startar 4 november och innebär att Widrikssons kommer att köra alla hemleveranser som beställs av kunder i Ikeas varuhus i Kållered. Det innebär trottoarleveranser, inbärning, upphämtningsplatser och returer. Idag kör Widrikssons motsvarande leveranser för Ikea i Stockholm.

Transporterna sker med fordon som drivs på fossilfria bränslen, framför allt biogas. Samarbetet innebär en fortsatt fokus på miljöfrågor och en satsning på elektrifiering med successiv övergång till elfordon.

Inom kort startar rekrytering av chaufförer och bärhjälpare som krävs för uppdraget. De flesta av fordonen som tar hand om Ikeas leveranser är dubbelbemannade vilket gör att fler anställda behövs.

– Widrikssons ambition är att arbeta med innovativa företag med hållbarhetsprofil där vi tillsammans kan utveckla och förbättra distributionen och leveransupplevelsen. Leveranserna måste ske på ett hållbart sätt med hög kvalitet och leveransprecision, och det ställer krav på både förare, fordon och tekniska lösningar, säger Johan Nyblom, vd på Widrikssons.

– Vi har sedan många år tillbaka ett gott samarbete med Widrikssons i Stockholm. Tillsammans kommer vi nu öka takten för att erbjuda innovativa last mile-lösningar med höga krav på miljön även i Göteborg, vilket går hand i hand med Ikea Sveriges långsiktiga ambitioner om helt fossilfria hemleveranser till 2025, säger Helene Söderström, Customer Fulfilment Manager, Ikea Sverige.

Leveranserna kommer att ske sju dagar i veckan; måndag till fredag kl. 10–21, lördag och söndag kl. 10–18.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*