annons
Hem » Artiklar » Logistik » Nytt samarbete på gång för John Eggens åkeri

Nytt samarbete på gång för John Eggens åkeri

John Eggens åkeri i Skara var indragen i en tvist om diesel som köpts av en importör som levererat diesel från östeuropa med sämre miljöegenskaper. Det handlar dessutom om en skattekonflikt där Skatteverket inte beviljar momsavdrag för den så kallade fuldieseln som importerats på falska uppgifter. Resultatet av den här problematiken blev att XR Logistik sa upp avtalet med John Eggens åkeri, samt två andra inblandade företag, med motiveringen att det som hänt inte var förenligt med XR Logistiks policy.

Nu är John Eggens åkeri istället på väg att gå in i et samarbete med Bulkteam där företagets vd, Fredrik Blomqvist, inte ser problematiken på samma sätt som XR Logistik.

– Jag kan inte se något annat än att det är företaget som importerat dieseln som ska kritiseras, säger han. Inte John Eggens. De har handlat i god tro och gjort rätt för sig. Naturligtvis ska lagar och förordningar följas och fuldieseln med negativ miljöpåverkan ska inte användas, men här har åkeriet förts bakom ljuset. Jag ser John Eggens som ett välskött åkeri och ser fram emot att samarbeta med dem.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*