annons
Hem » Notiser » Nytt stabiliseringssystem för Hiabs tungviktare

Nytt stabiliseringssystem för Hiabs tungviktare

Just nu pågår transport- och logistikmässan Bedrijfsauto RAI 2015 i Amsterdam. Hiab är på plats och passar då på att lansera ett nytt stabiliseringssystem för sina tyngre kranar. Systemet, kallat Variable Stability Limit Plus (VSL Plus), reglerar automatiskt kranens kapacitet i förhållande till kranbilens stabilitet. Detta genom att känna av varje stödbens position och lastbilens totalvikt vid tillfället.

Systemet har tagits fram för att skydda kranbilsföraren, personer i närområdet samt kran och lastbil. Det ger stora fördelar gällande säkerhet och stabilitet genom att ta med kranbilens totala vikt i beräkningen av stabiliteten.

– Men VSL Plus mäts det verkliga trycket på stödbenen. Mer last på bilen innebär högre tryck på stödbenen vilket betyder större stabilitet. Så med gods på lastbilen kan man lyfta signifikativt mer innan systemet stoppar kranen. Detta gör att kranen alltid kan operera vid sin optimalt tillåtna kapacitet, säger Lennart Andersson, chef för utvecklingen av styrsystem på Hiab.

Enligt ett pressmeddelande från Hiab innebär systemet fördelar inte minst vid arbete i trånga utrymmen då det säkerställer god stabilitet med hög kapacitet. Eftersom lastbilens vikt är med i beräkningen kan kapaciteten på kranen vara 100 procentig, även om inte stödbenen kan fällar ut helt.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*