annons
Hem » Artiklar » Nytta och nöje möts på Mantorp
Branschutställningen på Trailer Trucking Festival 2015

Nytta och nöje möts på Mantorp

Till helgen brakar det loss – Trailer Trucking Festival på Mantorp Park. Fredag-lördag 25-26 augusti samlas chaufförer, åkare och andra lastbilsintresserade för att ta del av glitter och glam – men också en utställning med de senaste tekniska lösningarna branschen har att erbjuda.

Scania visar upp V8:ans historia i form av klassiska trotjänare

I år är det 35 år sedan första upplagan av Trailer Trucking Festival arrangerades. Genom åren har TTF varit en självklar mötesplats mellan nytta och nöje. Precis som i år. Bland annat visar Scania upp sin nya kraftfulla V8 – samtidigt som man visar upp V8:ans historia i form av klassiska trotjänare.

Världens starkaste serietillverkade lastbil i form av en FH16 750 tungdragare

Volvo å sin sida kommer att visa upp världens starkaste serietillverkade lastbil i form av en FH16 750 tungdragare, men också ”hårdrocksbilen” – en FH som designats genom en tävling där hårdrocksfans fick tycka till om hur en lastbil ska se ut. Bilen är en hyllning till Deep Purples ”Smoke on the Water” och visas för första gången upp på en lastbilsutställning. Utöver detta kommer Boije Ovebrink att släppa lös hästarna i sin ”Iron Knight” på racingbanan.

Provkörning av nya lastbilar är en av aktiviteterna som erbjuds på Trailer Trucking Festival (Bild från tidigare år)

Den som vill provköra en helt ny lastbil gör också helt rätt i att besöka Trailer Trucking Festival. Volvo, Mercedes, DAF, MAN och Allison erbjuder just detta. Mercedes visar upp bilar där man lagt lite mer energi på lack och inredning medan DAF kommer med bilar ur den nya CF- och XF-serien. MAN visar upp sitt koncept med färdigspecade fordon kallat Truck to Go.

 

Men lastbilar är inte allt. På branschutställningen kan man även titta närmare på byggnationer av olika slag så väl som smarta lösningar och stylingprodukter. Här Stannar Sverige kommer också att vara på plats för att informera om kampen för lika villkor i transportbranschen.

 

Branschutställningen är öppen 10:00 till 17:00 både fredag och lördag.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*