annons
Hem » Notiser » Ökad kapacitet på APM Terminals i Göteborg

Ökad kapacitet på APM Terminals i Göteborg

Idag 20 juni invigde APM Terminals i Göteborg, tillsammans med ett hundratal kunder, den nya automatiserade in- och utpasseringsport 4. Tillsammans med självserviceport 3, tas därmed ytterligare ett viktigt steg mot en modern terminal med självservice i portarna, på samma sätt som sker i många andra delar av världen, meddelar företaget i en pressrelease.

– Med hjälp av denna satsning av ny teknik, kommer verifieringen av ankommande och avgående gods att ske automatiskt. Vi har därmed dubblerat vår kapacitet att hantera lastbilar, säger Patrik Foureaux projektledare på APM Terminals i Göteborg.

Med båda självserviceportarna i drift, har vi möjlighet anpassa öppettiderna efter kundernas behov och efterfrågan.

– Satsningen med självserviceportarna möjliggör på sikt att vi kan ta emot lastbilar dygnet runt, fem dagar i veckan, säger Morten Brühl, CCO.

– Det ska vara lätt att ta sig in och ut ur terminalen, helt i enlighet med vår strategi och The Gothenburg Gateway, där fokus ligger på effektivisering och flexibilitet, säger Henrik Kristensen, VD.

– Den genomsnittliga roteringstiden för en lastbil i Europa är 56 minuter. Vi kör idag på i genomsnitt 25 minuter. Vi ska inte bara vara bäst i Skandinavien, utan bäst i hela Europa på det här, avslutar Kristensen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*