annons
Hem » Artiklar » Ökad komfort med Volvos nya XXL-hytt

Ökad komfort med Volvos nya XXL-hytt

En större och bekvämare säng och 600 liter mer utrymme. Det är resultatet när Volvo nu introducerar Globetrotter XXL för Volvo FH och FH16 – en förlängd version av den befintliga XL-hytten.

Genom att flytta den bakre väggen 25 cm längre bak samt förstärka med extra C-stolpar har Volvo Lastvagnar adderat 600 liter extra yta i den nya XXL-hytten, utan att kompromissa med säkerhetskraven.

Genom att flytta den bakre väggen 25 cm längre bak samt förstärka med extra C-stolpar har Volvo Lastvagnar adderat 600 liter extra yta i den nya XXL-hytten, utan att kompromissa med säkerheten, enligt ett pressmeddelande. Viktökningen jämfört med den befintliga XL-hytten stannar på 145 kilo.

Den nya sängen blir nu 25 cm bredare och 13 cm längre än sin föregångare. Övre delen på varje resårfjäder i den nya madrassen är innesluten i ett avlastande polyeterskum som anpassar sig till förarens kropp. Sängen går att beställa med en höj- och sänkfunktion som ytterligare ökar flexibiliteten och komforten.

– Det här är vår rymligaste och bekvämaste hytt någonsin. Den ger förare som ligger ute i flera nätter möjlighet att ta med sig fler personliga tillhörigheter och dessutom få en riktigt god nattsömn. Det är viktigt, eftersom en utvilad förare är en produktiv och säker förare, säger Johan Selvén, försäljningschef för Volvo Lastvagnar Marknad Sverige.

Förvaringsfacken under sängen får 50 liter extra yta vardera. Facken nås enkelt både inifrån och utifrån hytten.

Den nya XXL-hytten finns att beställa initialt till dragbilar med axelkonfigurationen 6×2 och 6×4.

Den nya sängen går att beställa med en höj- och sänkfunktion som ytterligare ökar flexibiliteten och komforten.

2 kommentarer

  1. Ingemar engström

    Volym är inte en yta, liter är inte en yta, det är en volym

  2. Kent Svensson

    När kan man få xxl hytten på standardbilar.?

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*