annons
Hem » Artiklar » Över 45 000 hästkrafter släpptes lös på Mantorp

Över 45 000 hästkrafter släpptes lös på Mantorp

Tioårsjubileumet för Swedish Volvo FH16 Club, även kallad FH16-klubben, firades på ordentligt genom en manifestation på lördagen då hela 86 Volvo FH16 och F16-lastbilar startade sina motorer samtidigt. Den sammanlagda motorkraften som släpptes lös på Trailer Trucking Festival på Mantorp uppgick till över 45 000 hästkrafter.

– Det känns fantastiskt att så många förare har valt att komma hit till Mantorp och visa sitt intresse för Volvo FH16. Klubben fyller en viktig funktion då den skapar en stark sammanhållning mellan alla oss som kör Volvo Lastvagnars bästa och starkaste lastbil, säger ordföranden Boije Ovebrink i ett pressmeddelande.

I dag har FH16-klubben över 550 medlemmar och intresset för klubben ökar hela tiden. Till manifestationen på Mantorp var även icke-medlemmar välkomna.

– Att vara förare idag kan många gånger vara ett ganska monotont och stressigt jobb. Därför står det inskrivet i våra stadgar att vi ska har roligt tillsammans när vi träffas. Det är superviktigt, säger Boije Ovebrink.

FH16-klubben är en ideel men viktig förening även för tillverkaren Volvo Lastvagnar som stöttar föreningen på olika sätt vid exempelvis fabriksbesök eller andra klubbaktiviteter.

– Klubben ger oss en fantastisk möjlighet att träffa våra trognaste kunder. Dessa förare bryr sig verkligen om sina lastbilar och ger värdefull input så att vi hela tiden kan utveckla våra produkter utifrån deras behov, säger Jan Strandhede, PR & Informationsansvarig på Volvo Lastvagnar i Sverige.

image

På lördagseftermiddagen delades även två Volvo-priser ut från Nordic Trophy-scenen på Mantorp. I klassen ”Sveriges tuffaste Volvo FH16” som delas ut av FH16-klubben tog Anders Johansson från Vaggeryd hem första priset.

image

I klassen ”Sveriges finaste Volvolastbil”, som delas ut av Volvo Lastvagnar, korades Glenn Johnsson från Glenn Johnsson Transport AB i Kungsbacka som segrare.

 

Resultat: Sveriges tuffaste Volvo FH16
1:a Anders Johansson, flisbil, Anders Johanssons Åkeri AB, Vaggeryd.
2:a Glenn Johnsson, flishuggbil, Glenn Johnsson Transport AB, Kungsbacka.
3:a Robin Ember, djurtransportbil, Ember Åkeri AB.

Jury: Thomas Ekstrand, Jörgen Carlsson, Berth ”Knatte” Johansson.

Sveriges finaste Volvolastbil
Glenn Johnsson, flishuggbil, Volvo FH16, Glenn Johnsson Transport AB, Kungsbacka.

Jury: Jan Strandhede, Tryggve Olsson.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*