annons
Hem » Notiser » Påskens goda gärning

Påskens goda gärning

En estländska chaufför på väg över fjället i Norge med en norsk trailer lastad med salt fisk efter sin dragbil blev för en vecka sedan stoppad av en vägbom vid Havøysund. Vägen var avstängd på grund av allt för stor risk för snöskred.

Där stod han i fem dagar innan Signe Helene Østrevik förbarmade sig över honom. Hon hade sett bilen stå där i dagar och tänkte att om hon själv fastnat i den sitsen skulle hon uppskatta lite vänlighet och kanske något extra att äta. Särskilt med tanke på att det hunnit bli påsk. På långfredagen samlade hon ihop ett stort påskägg med mat och andra godsaker som hon åkte över med till chauffören som blev så glad för omtanken.

Han berättade att han fått lite mat av kommunen under tiden och att han hade mat i bilen spå att han klarade sig.

Trailern tillhör företaget Guttormsen transport och verksamhetsledaren på företaget, Jørn-Arne Guttormsen berättar för vg.no att han varit i kontakt med chauffören som sade sig vara vid gott mod.

Det gick bud om att vägen skulle öppnats i söndags, men det budet återkallades så chauffören sitter där och vaktar på sitt ekipage med salt fisk så vitt vi vet ännu så länge.

 

En kommentar

  1. Jag tycker att det här ser bra.ut.Det här är något för yrkes chafförer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*