annons
Hem » Notiser » Peab Asfalt slår dubbla rekord

Peab Asfalt slår dubbla rekord

Det går bra för Peab Asfalt. Under 2016 nådde företaget sin hittills största produktionsvolym. Bland annat sattes ett nytt rekord i Peab Asfalts största asfaltverk i Västberga med över 300 000 ton.

Tack vare att produktionsanläggningen under året konverterades till att använda bioolja istället för fossil olja i den energikrävande torkningen och uppvärmningen av stenmaterial, kunde man samtidigt minska koldioxidutsläppen med 5000 ton enligt ett pressmeddelande.

Tillsammans med Peab Asfalts övriga konverterade produktionsanläggningar, bland annat Kållered, Göteborg och Veberöd, Skåne, vilka också slog tillverkningsrekord, minskades koldioxidutsläppen med totalt 22 628 ton. Det motsvarar att man skulle kunna köra 5657 varv runt jorden med en medelstor miljöklassad personbil.

Under 2016 har Peab Asfalt bland annat lagt cirka 91 000 ton asfalt på Swedavias flygplatser runt om i landet. Swedavia är en kund som ställer höga miljökrav och tack vare satsningen på ECO-Asfalt har man bidragit med en minskning av koldioxidutsläppen med 764 000 kg.

Idag sker 50 procent av all tillverkning hos Peab Asfalt koldioxidneutralt med bioolja och under 2017 kommer företaget att arbeta vidare med att konvertera fler produktionsanläggningar. Man kommer även ta ett helhetsgrepp med åtgärder inom tillverkning, transport och utläggning av asfaltmassa för att minska miljöpåverkan ytterligare.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*