annons
Hem » Notiser » Peter Hesslin slutar som vd i DHL Freight

Peter Hesslin slutar som vd i DHL Freight

Peter Hesslin lämnar nu DHL Freight AB och befattningen som bolagets vd samt ansvarig för DHL Freights verksamhet i Norden och Baltikum. Efterträdare blir Pekka Stenqvist, som hittills varit landschef för DHL i Finland. Hesslin började på DHL 1992 och har sedan 2012 varit vd i DHL Freight AB.
– Jag är mitt i livet och har funderat över om jag ska fortsätta arbeta för DHL eller övergå till någon helt annan verksamhet, säger Peter Hesslin till Trailer.se. Jag har gjort en fantastisk resa hos DHL, men har under en tid funderat över vad jag ska göra under resterande tid av min yrkesbana. När jag nu fick en möjlighet att sluta under ordnade former, ta en time out och få tid för att fundera, så tog jag chansen.
Peter Hesslin kommer nu att vara ledig en tid framöver.
– Jag kommer att ägna min tid åt mig själv och mina barn, säger han. Naturligtvis kommer jag att börja arbeta igen inom en överskådlig tid. Välgörenhetsarbete och att arbeta med något som bidrar till en bättre värld är något som ligger mig varmt om hjärtat.
Peter Hesslin började sin karriär inom DHL med paketsortering på DHL Express i Malmö 1992, och har sedan dess klättrat i bolaget – både nationellt och internationellt. Han tillträdde som Sverige-vd i DHL Freight 2012 och tog 2014 dessutom över det övergripande ansvaret för verksamheten i de nordiska länderna samt Baltikum, samtidigt som han behöll vd-posten i DHL Freight Sverige.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*