annons
Hem » Notiser » Polis var narkotikapåverkad vid dödsolycka med lastbil – chauffören frias från ansvar

Polis var narkotikapåverkad vid dödsolycka med lastbil – chauffören frias från ansvar

Det var i juni som en polis omkom i en trafikolycka i Hässleholmstrakten under ett uppdrag som hundförare. Vid olyckstillfället kom polismannen över på fel sida av vägbanan och kolliderade med en mötande lastbil. Utredningen av olyckan är nu avslutad. Det visar sig att polismannen var påverkad av narkotika och narkotikaklassade läkemedel. Lastbilschauffören frias från allt ansvar för olyckan.

Enligt information på polisens hemsida konstaterar utredningen att olyckan med all sannolikhet beror på polismannens narkotikaintag som gjort att han inte kunnat framföra polisbilen på ett trafiksäkert sätt. Lastbilschauffören gjorde allt som stod i hans makt för att undvika kollisionen.

– Även om utredningen är avslutad är det många frågor som är och förblir obesvarade. De kommer vi aldrig att kunna få något svar på. Det här var en mycket uppskattad kollega. Det är naturligtvis mycket allvarligt att det nu framkommit uppgifter som visar att han varit narkotikapåverkad. Samtidigt är det djupt tragiskt att han inte längre finns bland oss. Vi försöker på bästa sätt att stötta hans anhöriga, nära vänner och kollegor. De har alla drabbats hårt, precis som lastbilschauffören som hundföraren kolliderade med, säger Carina Persson, regionpolischef.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*