annons
Hem » Notiser » Postnord bygger nytt logistikcenter i Västerås

Postnord bygger nytt logistikcenter i Västerås

I samarbete med Postnord skapar fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö AB ett nytt distributionsnav i Västerås, en helt ny struktur som ersättning för fem befintliga lokaler. Den nya anläggningen är helt anpassad för att möta den snabbväxande näthandelns krav på rationell hantering av gods och paket.
Det framgår av pressinformation från Bockasjö.
– Vi är stolta och glada över att fördjupa samarbetet med Postnord, säger Joakim Hedin, vd i Bockasjö-koncernen som sedan tidigare hyr ut flera logistikanläggningar till den svensk-danska post- och logistikkoncernen.
I dagarna inleddes bygget av landets modernaste anläggning för paketsortering, strategiskt belägen i Örebro och med totalt 26 589 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Med nytt distributionsnav i Västerås stärker Postnord sin ställning ytterligare i Mälardalsregionen.
Den snabba tillväxten inom näthandel är bakgrunden till det framgångsrika samarbetet mellan astighetsutvecklingsbolaget Bockasjö AB och Postnord-koncernen. I Västerås svarar Bockasjö för bygget av den nya anläggningen som därefter hyrs av Postnord via ett långsiktigt hyreskontrakt.
Den nya anläggningen i Västerås kommer att stå klar vid årsskiftet 2017-2018.
– Bockasjö AB är en stabil partner med stor förståelse för våra behov i den snabbrörliga logistikbranschen, säger Anders Holm, vd i Postnord Sverige AB. Den nya anläggningen i Västerås blir ett viktigt nav i vår verksamhet.
Med säte i Borås verkar Bockasjö-koncernen inom fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling med inriktning mot lager och logistik i Skandinavien. Koncernen ägs till lika delar av Joakim hedin och Paul Frankenius.
Tjänstepensionsbolaget Alecta och fastighetskoncernen Bockasjö bildade i februari i år ett gemensamt nytt logistikbolag – Logistikfastigheter i Sverige AB – för att inom fem år bygga upp ett betydande bestånd av logistikfastigheter på strategiska platser i Sverige och övriga Skandinavien. Den nya anläggningen i Västerås kommer efter uppförandet att övertas av Logistikfastigheter i Sverige AB.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*