annons
Hem » Artiklar » Postnord-paket på väg – bokstavligen

Postnord-paket på väg – bokstavligen

Lastbilar från Postnord har fotograferats vid ett flertal tillfällen när de kört med öppna skåpsdörrar. Nu har även rullburar med paketet som fallit av en Postnord-lastbil hittats på vägen.

Det var i lördags som polisen i Västerås larmades om att en rullbur med paket hittats vid en påfart till E18 i Västerås. Enligt Aftonbladet hittades senare ytterligare fyra burar. Polisen samlade ihop paketen som sedan hämtades upp av personal från Postnord.

En dryg vecka tidigare hade en bilist fotograferat en Postnord-lastbil som körde med öppna dörrar på E20 i Göteborg enligt Aftonbladet. Tidningen har även rapporterat om ett tredje fall som inträffade i augusti då en bilist såg lösa paket på vägen och senare kom ikapp en Postnord-lastbil som körde med öppna dörrar. Även hösten 2017 fastnade en lastbil från Postnord på bild med öppna dörrar.

Postnords produktionschef Mathias Krümmel menar att det är den mänskliga faktorn som ligger bakom händelserna. När det gäller rullburarna har dessa inte varit förankrade på ett korrekt sätt enligt Krümmel.

– Rutinerna är väldigt tydliga. Det är chaufförens ansvar att både lastsäkra och att säkerställa att alla dörrar och jalusier ska vara stängda. Kontroll ska göras innan man åker och det får aldrig gå fortare än att det blir rätt för det handlar om trafiksäkerhet. Vi ser allvarligt på det här, säger han till Aftonbladet.

En kommentar

  1. Torgny Sånglöf

    Tappade paket och burar från Post-Nords lastbilar??
    Lös det, enkelt!
    Se till att lastbilen inte går att starta/köra med olåsta dörrar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*