annons
Hem » Notiser » Ragn-Sells anlitar bemanningsföretag

Ragn-Sells anlitar bemanningsföretag

Ragn-Sells, med cirka 1.200 arbetsfordon, har tecknat avtal med bemanningsföretaget Uniflex på chaufförssidan. Avtalet med hyrchaufförer är främst till för att kunna täcka tillfälliga arbetstoppar, menar personalchef Mats Tronelius.

-Uniflex svarar för att chaufförerna har rätt körkort och kollar referenser med mera, det vill säga sådant arbete som vi annars måste göra, säger Mats Tronelius, personalchef på Ragn-Sells AB, till Trailer.se. Vi har ju 1.200 fordon så vi är samtidigt ett ganska stort åkeri.

Enligt Mats Tronelius finns ett mbl-avtal där Transportarbetareförbundet har godkänt upplägget. Chaufförerna och maskinförarna på Ragn-Sells organiseras av Transport. Vilken volym samarbetet kommer att få är för tidigt att säga menar Mats Tronelius.

-Det vet jag inte ännu. Vi jobbar ju med tre ben nu, egna fordon och egen personal, inhyrda åkare och inhyrd personal, säger Mats Tronelius.

Samarbetet omfattar bland annat Stockholm, Uppsala, Gävle, Västerås, Örebro, Norrköping, Jönköping, Göteborg och Malmö.

-Vi skapar kostnadseffektiva och flexibla lösningar som gör det möjligt för Ragn-Sells att möta tillfälliga personalbehov säger Per Eltell, Key Account Manager på Uniflex i en presskommentar.

Ragn-Sells med sin sophämtning, mljö- och återvinningsverksamhet är marknadsledare inom ett flertal segment. Företaget återvinner restprodukter och avfall från kommuner, industrier och hushåll vid ett stort antal återvinningsanläggningar. Koncernen, som är privatägd, omsätter cirka 3 miljarder kronor och har verksamhet i Sverige, Norge, Estland, Danmark, Polen och Lettland. Antalet anställda uppgår till drygt 2 000.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*