annons
Hem » Notiser » Ragn-Sells får ny koncernchef

Ragn-Sells får ny koncernchef

Efter åtta år som koncernchef lämnar Erik Sellberg i augusti över till Lars Lindén. Ragn-Sellsföretagens blivande koncernchef har en bakgrund inom telekombranschen och har haft flera tunga poster inom Ericsson på olika platser i världen.
Det var under våren som Erik Sellberg bestämde sig för att lämna koncernchefsrollen, som han haft sedan 2008.
– Inför framtiden känns det viktigt att renodla rollerna och jag kommer nu att kliva tillbaka och fokusera på rollen som arbetande styrelseordförande för koncernen, säger Erik Sellberg. Vi står inför stora utmaningar inom många områden och då är det lämpligt att ta in ny kraft som går in med full energi i ledarskapet.
Ny koncernchef blir Lars Lindén. Lars har en gedigen bakgrund inom Ericsson-koncernen inom vilken han har haft flera olika befattningar.
– Det känns fantastiskt att få möjligheten att leda ett så välrenommerat företag som Ragn-Sells, säger Lars Lindén. Miljö- och återvinningsbranschen är positiv, på frammarsch och har otroligt stor potential. Det känns fantastiskt att få den här möjligheten och jag är hundra procent taggad att göra något bra av den.
Den 8 augusti tar Lars Lindén formellt över efter Erik Sellberg. Erik Sellberg ser fram emot att lämna över till sin efterträdare.
– Lars har en mycket relevant bakgrund och har tidigare gått in för sina arbetsuppgifter och levererat på ett mycket bra sätt, säger Erik Sellberg. Jag hoppas och tror att han motsvarar våra förväntningar på en modern och dynamisk ledare.
Ragn-Sells är Sveriges ledande miljö- och återvinningsföretag. Bolaget samlar in, behandlar och återvinner restprodukter och avfall från näringsliv och hushåll över hela landet. Ragn-Sellsgruppen har 2 300 medarbetare, varav 1 700 i Sverige.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*