annons
Hem » Notiser » Regeringen vill ha fler säkra uppställningsplatser

Regeringen vill ha fler säkra uppställningsplatser

Trafikverket får i uppdrag att se över hur uppställningsplatser för yrkestrafiken längs större vägar kan bli bättre. Detta berättar regeringen i ett pressmeddelande.

De noterar att uppställningsplatser behövs för att minska risken för stöld av diesel och gods samt för att öka tryggheten för yrkeschaufförer som stannar längs vägen för att vila.

–Det här är en del av regeringens arbete med att skapa ordning och reda på vägarna. Säkrare uppställningsplatser är också något som transportbranschen efterlyst. Trafikverket får därför nu i uppdrag att se över vilka åtgärder som behövs för att underlätta utbyggnaden av säkra uppställningsplatser, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Trafikverket ska inom ramen för uppdraget genomföra en översyn av bristen på säkra uppställningsplatser för yrkestrafiken längs större vägar. De ska bland annat analysera kostnader och se över affärsmodeller samt se över och kostnadsuppskatta åtgärder som bidrar till att höja säkerheten på övriga rast- och uppställningsplatser efter vägnätet.

Uppdraget sträcker sig fram till utgången av Nationell infrastrukturplan för perioden 2018–2029 och Trafikverket kommer att årligen redovisa till Näringsdepartementet hur utvecklingen fortskrider.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*