annons
Hem » Notiser » Region Skånes transportverksamhet i nya lokaler

Region Skånes transportverksamhet i nya lokaler

Skånetransport, som ansvarar för Region Skånes samlade vagnpark samt transporter mellan regionens olika enheter, flyttar från Lund till Arlöv efter beslut i Servicenämnden.

-Jag är mycket glad över att vi nu kan göra denna satsning på Region Skånes åkeriverksamhet. En väl fungerande åkeriverksamhet är helt avgörande för att upprätthålla god kvalitet i regionens tjänsteleveranser, säger Inger Tolsved Rosenkvist (L), ordförande i Servicenämnden, i ett pressmeddelande.

– Det har länge funnits ett behov av att hitta nya lokaler för Skånetransport. De nuvarande lokalerna i Lund är kraftigt underdimensionerade, vilket bland annat skapar ett säkerhetsproblem då ett antal fordon står obevakade utomhus nattetid. Med de nya lokalerna i Arlöv säkerställer vi att Skånetransport kan bedriva sin verksamhet på bästa sätt, säger John Eklöf (M), förste vice ordförande i Servicenämnden.

De nya lokalerna upphandlas enligt LOU (lagen om offentlig upphandling). Hyresavtalet löper över 10 år med möjlighet till förlängning.

Enligt pressmeddelandet är de nya lokalerna placerade på ett sätt så att transporternas miljöpåverkan minimeras tack vare goda tillfartsvägar till det större vägnätet.

 

Fakta om Region Skånes åkeriverksamhet:

Regionservice ansvarar genom sitt område Skånetransport för planerade transporter, på väg mellan olika enheter inom Region Skåne vad gäller material, prover, posthantering, textilier med mera. Ytterligare ansvarsområde är Region Skånes samlade vagnpark vilket omfattar kring 780 fordon av olika typer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*