annons
Hem » Artiklar » Lastbil hoppar över F1-bil

Lastbil hoppar över F1-bil

Volvokoncernen fortsätter skörda framgångar på Youtube. Senaste hiten är en film där en lastbil hoppar över en framrusande Lotus F1-bil och till på köpet sätter nytt världsrekord för längsta hopp med lastbilsekipage.

Även om lastbilen som hoppar – en Renault Magnum – ingår i Volvokoncernen är det dock inte Volvo som ligger bakom filmen denna gång. Avsändaren till den virala succén – över 10 miljoner tittare efter tre veckor – är det amerikanska IT-företaget EMC och Lotus F1-stall.

Filmen där Magnumen hoppar över F1-bilen spelades in i början av november på Bentwaters Park i England. Den tidigare militära flygbasen är flitigt använd för diverse motorrelaterade film- och tv-inspelningar. Exempelvis har stunt som finns med i Top Gear och Fast & Furious 6 spelats in här.

I filmen ser man en helsvart Renault Magnum med tillhörande trailer accelerera sida vid sida med en lika svart Lotus F1-bil. Lastbilen kör rakt mot en ramp som används som avstamp innan den hoppar över F1-bilen som snabbt svänger in under det flygande lastbilsekipaget. 25,5 meter senare tar lastbilen hårt och brutalt mark. Ett nytt världsrekord är satt – på ett minst sagt spektakulärt sätt.

Idén till stuntet kom från Mike Ryan som också är den som sitter bakom ratten på lastbilen. Mike Ryan ligger bland annat bakom lastbils- och motorcykeljakten som finns med i Terminator 2.

F1-bilen körs av Martin Ivanov som bland annat varit stuntman för Matt Damon i några av Bourne-filmerna.

Anledningen till att man använde en lastbil från Renault i detta stunt är att fordonstillverkaren är motorleverantör till Lotus F1-stall.

På EMC:s hemsida finns även en exklusiv ”bakom scenen film”

Är detta årets galnaste stunt? Skriv en kommentar om vad du tycker!

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*