annons
Hem » Artiklar » Renault T High Edition i Alpines Le Mans färger

Renault T High Edition i Alpines Le Mans färger

Renault Trucks har tagit fram en begränsad Le-Mans-upplaga av sin ”T High Edition – Team Alpine”. T High är flaggskeppet i Renault Trucks serie av fjärttransportbilar och för denna speciella Team Alpine-version har den fått en färgsättning som ska hedra de franska färgerna. Det kommer bara att tillverkas 99 numrerade bilar i denna speciella Team Alpine-serie.

Som en efterföljare till den första T High Edition-serien, som presenterades i september 2016 vid IAA-mässan i Hannover, lanserar Renault Trucks i år den numrerade specialversionen i samarbete med franska Team Alpine. Teamet som tog titeln i det klassiska 24-timmarsloppets prototypklass LMP2 2016.

Renault Trucks beskriver arbetet med Le Mans trucken så här:
”Inspirerat av partnerskapet mellan Renault Trucks och Alpine Racing Team har teamen av designers införlivat varumärkets estetiska koder och uppmärksammat varje detalj på fordonet för att designa en speciell serie som symboliserar fransk elegans och framgång.”

– Vi är stolta över att kunna presentera denna magnifika lastbilen i en begränsad serie i racinglagets färger, som är märkta med Alpine-märkets designkoder. Precis som Alpines designers gjorde ett fantastiskt jobb på produktionsbilen Renault Alpine har det konstnärliga teamet på Renault Trucks gjort underverk för att upprätthålla fransk expertis och elegans, säger Philippe Sinault, grundare av Signatech-Alpine laget.

På utsidan sticker Renault Trucks T High Edition – Team Alpine ut med sin eleganta vita pärlemorskfärg, matchad med en trim i Alpines färger. Hytten följer designtemat med eleganta detaljerna, som backspegelstammarna och aluminiumskärmarna, som påminner om ikoniska Alpine färger med blått, förstärkt av subtila orangefärger.

Inuti finns de tvåfärgade lädersäten och en instrumentbräda med aluminiumtrim som återspeglar Alpines anda. För extra förarkomfort har T High Edition – Team Alpine två läderarmstöd och en fint perforerat läderratt. Övrig utrustning  är utformad för att optimera komforten och inkluderar en panoramainstrumentbräda, avtagbar ryggstöd och utdragbara övre och nedre våningssängar som ger ett rymligare sovutrymme.

T High Edition Team Alpine är utrustad med en 13 liters Euro VI Steg C 520 hk motor med common rail insprutningssystem. För att säkerställa optimal bränsleförbrukning är den också utrustad med Pack Fuel Eco +, med Optivision, det prediktiva farthållningssystemet med Renault Trucks GPS. Det har också förbättrade aerodynamiska egenskaper med speciella vindavvisare. Maximal säkerhet för både förare och andra trafikanter erbjuds tack vare den speciella Pack Protect, med adaptiv farthållare, extra kurvljus och Xenon-strålkastare.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*