annons
Hem » Artiklar » Ristimaas ”Retro” vann i Ramselse
Markku Korkonen, chaufför på Kuljetus Ristimaa, med Nordpokalen i Ramsele.

Ristimaas ”Retro” vann i Ramselse

Den tolfte upplagan av Lastbilsträffen i Ramsele har arrangerats i helgen och den stora vinnaren blev Juha Ristimaa från Seinäjoki, Finland, som tidigare ikväll utropades som segrare av Nordpokalen med sin fantastiska Scania R650, ”Retro”. Bilens chaufför, Markku Korkonen, fick ta emot hyllningarna från scen.

– Jag känner mig lycklig, hela teamet har gjort ett bra jobb och jag har redan ringt hem till Juha Ristimaa och meddelad resultatet. Han blev naturligtvis jätteglad över detta, säger Markku till Trailer strax efter prisutdelningen.

Scanian, profilerad med läskedrycken Pommac och retro-motiv signerade Perttu Papunen, blev även tvåa i publikomröstningen och vann dessutom Bästa Lack.

Tvåa i Nordpokalen blev Lundmans Djurtransporter från Piteå med sin nya Mercedes Actros 2545 djurtransport med countrytema, ”Country Roader”. Bilen vann också den omröstning som gjordes av publiken på plats på Lastbilsträffen.

– Det känns väldigt fint att vinna publikens gillande, sa Simon Lundman efter tävlingen.

Simon Lundman (i mitten) tillsammans med mor och far, Haidi och Erik Lundman, som hyllas på bygget ”Country Roader”.

Tredjeplatsen togs hem av P Hälls Transport från Norrköping. Med sin Scania S650 kranväxlare ”Gangster” i rött imponerade Pierre Häll både på jury och publik.

Samtliga tre toppbilar var också med i finalen i Nordic Trophy på Mantorp Park för bara ett par veckor sedan.

En annan vinnare i Ramsele under lördagen var Nicke Thomsson på Lantz Transport från Visby på Gotland. Nickes stilrent snygga Scania R650 lastväxlare i gult och lila utsågs nämligen till Lastbilsträffens Favorit. Det innebär en fribiljett till Scandinavian Truck Trophy på Oslo Motor Show sista helgen i oktober som Trailer arrangerar i samarbete med Yrkesbil.

– Jag fick nästa en chock när jag ropades upp på scen. Det känns fantastiskt kul att få detta pris och det ska bli en upplevelse att få åka till Oslo, sa en strålande glad Nicke till Trailer efter att ha mottagit både Lastbilsträffens pokal och Trailers prisväska.

Nicke Thomsson på Lantz Transport blev Lastbilsträffens Favorit och får därmed också en fribiljett till Scandinavian Truck Trophy på Oslo Motor Show.

Lastbilsträffen i Ramsele, i hjärtat av Ångermanland, har kommit att bli en tillställning som lockar både lastbilsentusiaster och allmänhet med sin familjära stämning. Evenemanget äger rum på det natursköna området vid hembygdsgården intill Faxälven och i år deltog runt 300 snygga lastbilar i tävlingen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*