annons
Hem » Notiser » Rumänsk förare körde nyckeltricket över 1000 gånger

Rumänsk förare körde nyckeltricket över 1000 gånger

En rumänsk chaufför var kallad till rättegång i Danmark förra veckan, men kunde inte komma så rättegången är framflyttad, berättar jv.dk. Bakgrunden är att chauffören visade sig ha stängt av och på tändningen på den rumänska lastbilen 329 gånger på mindre än fyra timmar medan han satt bakom ratten. Han gjorde det inte eftersom det fanns problem med lastbil, men enligt uppgift för att han skulle mixtra med bilens hastighetsbegränsare, så att han kunde köra fortare än den tillåtna 90 km / t.

Så låter anklagelserna från danska polisens sida. Pernille Moesborg, som är åklagare i fallet, säger att om du stänger av och på tändningen så snabbt i den typ av lastbil som den rumänske chauffören körde, så leder det till att hastighetsbegränsaren inte sätts igång innan de andra elektriska system går igång .

Enligt åklagaren använde den rumänska föraren förmodligen nyckeltricket 1040 gånger mellan 25 och 28 juni. 534 gånger endast den 26 juni.

Föraren stoppades den 28 juni i Bramdrupdam, där polisen drog slutsatsen att han var skyldig till att ha manipulerat hastighetsbegränsaren.

– Vi tror att vi kan se att han kör och använder knapptryckningar eftersom det finns några toppar där det har körts långt över 90 kilometer i timmen enligt färdskrivaren, säger Pernille Moesborg.

Både den rumänske föraren och hans rumänske åkaren anklagas i fallet. Förutom att chaufförer fråntas rätten att köra i Danmark är de också skyldiga att betala böter.

Normalt straffas föraren med 4500 kr per tillfälle medan åkaren får böta 9000 kr per tillfälle. Föraren och näringsidkaren debiteras för totalt 11 brott i fallet.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*