annons
Hem » Notiser » SÅ ger tummen upp åt eget departement för transportfrågor
Tomas Eneroth på Elmia Lastbil. Foto Anna Hållams

SÅ ger tummen upp åt eget departement för transportfrågor

Tomas Eneroth fortsätter som infrastrukturminister i den nya regeringen och ett nytt departement för infrastruktur inrättas. Sveriges Åkeriföretag ger tummen upp till att Eneroth får fortsatt förtroende i denna nyckelfunktion för Sveriges framtid.

– Tomas Eneroths styrka är att han är en samarbetsorienterad person som sätter praktiska lösningar och hantverk före ideologi. Att han fortsätter i sin nuvarande roll är positivt då vi kan fortsätta arbetet med godsstrategin den rakaste vägen utan att tappa fart, säger Rickard Gegö, vd hos Sveriges Åkeriföretag i ett pressmeddelande.

Tomas Eneroth tillträdde efter att det dåvarande statsrådet Anna Johansson avgick i samband med IT-skandalen på Transportstyrelsen. Med ett och ett halvt år i bagaget som infrastrukturminister har Eneroth sjösatt en godsstrategi med tillhörande Nationella godstransportrådet, samt tagit en rad initiativ för att stärka trafiksäkerhet och förbättra förutsättningarna för att driva åkeriföretag i Sverige.

Under statsminister Löfvéns regeringsförklaring presenterades också att infrastruktur blir ett eget område inom regeringen, med ett nytt infrastrukturdepartement. Där ingår även Anders Ygeman som energi- och digitaliseringsminister.

– Åkerinäringen har verkligen uppskattat Eneroth under den föregående mandatperioden. Ibland har en del förslag trätt i kraft lite väl fort – men hellre det än motsatsen. Det är entreprenörsanda i att testa om det funkar och köra på, säger Rickard Gegö.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*