annons
Hem » Notiser » SÅ hoppas på schyssta villkor

SÅ hoppas på schyssta villkor

Gruvbolaget LKAB har meddelat att de ska omförhandla en rad avtal, däribland transporter. Syftet är att sänka kostnaderna. Sveriges Åkeriföretag hoppas nu att LKAB låter sunda transporter och konkurrenskraftiga priser gå hand i hand. Organisationen skriver i ett pressmeddelande att även om syftet är att sänka kostnaderna så kan transportköpare kombinera pris med hög trafiksäkerhet, miljötänk och socialt ansvarstagande.

– Enligt en undersökning är över 60 procent av transportköparna beredda att betala mer för en sund transport. Även om priset ska vara konkurrenskraftigt så är det viktigt att kombinera med miljötänk, trafiksäkerhet och socialt ansvarstagande. Det ligger i linje med Sveriges Åkeriföretags initiativ Fair Transport där fokus är sunda transporter, säger Rickard Gegö, vd Sveriges Åkeriföretag.

I pressmeddelandet skriver SÅ att man ser att både myndigheter och privata företag vill göra mer för att transportera sina varor på ett sunt och hållbart sätt. Nu har LKAB chansen att göra som bland andra Elgiganten, IKEA och Jönköpings kommun, och skapa förutsättningar för hållbara transporter menar SÅ.

– Vi vill skicka ut en utmaning och uppmaning till alla Sveriges myndigheter – upphandla hållbara transporter och ta beställaransvar så lönar det sig att köra trafiksäkert, klimatsmart och med socialt ansvarstagande, säger Rickard Gegö.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*