annons
Hem » Artiklar » SÅ kräver bättre snöröjningen

SÅ kräver bättre snöröjningen

Snökaos med flera olyckor i Västsverige och 100-talet lastbilar fast på E6 mellan Stenungsund och Ljungskile. Då ryter Sveriges Åkeriföretag till och kräver bättre vintervägunderhåll.

– Det är fullständigt orimligt att ett nordiskt land som Sverige inte klarar av att sköta snöröjningen på våra vägar. Det blir bara värre och värre för varje år, säger Thomas Hammarström, regionchef på Sveriges Åkeriföretag, till SVT Nyheter Väst.

Hammarström menar att Trafikverket larmade sina snöröjare för sent och att man inte har tillräckligt många snöröjningsentreprenörer att tillgå. Enligt artikeln hos SVT kräver SÅ nu krafttag och en handlingsplan.

– Något måste hända. Det är fullständigt orimligt att det här får fortgå, säger Hammarström.

Trafikverket håller dock inte med om kritiken.

Enligt Lars Svensson, enhetschef underhållsdistrikt Väst vid Trafikverket, var man ute i god tid innan helgens snöfall.

– Min bild är att vi var ute så snabbt vi kunde och röjde. Men det var ett ovanligt besvärligt väder med snöfall och hårda vindar som skapade snödrev. I sådana lägen är det alltid svårt och har alltid varit, säger han till SVT.

Lars Svensson säger också att man inte dragit ner på ambitionerna eller minskat snöröjningsbudgeten och att man har gott om entreprenörer som snöröjer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*