annons
Hem » Artiklar » Scania-dominans på brittisk Truck meet

Scania-dominans på brittisk Truck meet

Augusti är lastbilsträffarnas månad och nu inför Nordic Trophy kan vi höja temperaturen lite genom att visa en film med Svempas Chimera och Red pearl som ställdes ut på lastbilsträffen ”Convoy in the Park truck festival på Donington Park” i England.

Scania satte ett inofficiell världsrekord på träffen med hela 421 utställda Scania lastbilar samlades i och runt Scania Village-området på banan. Enligt Scania blir det den största samlingen av ett enda lastbilsmärke på ett ställe.

Det enorma utbudet av lastbilar utgjorde för en imponerande syn. Variationen av scanior  sträckte sig från klassiska 110:or över ett flertal Scania 140 till senaste generationen Scania. Priset till bästa Scanias gick till den läckra T-Scanian med V8 som körs av Coles & Sons. Den lastbilen vann också priset ”Best in show”.

Träffrekordet var bara en av de aktiviteter som brittiska Scania hade organiserat för helgen. Det fanns en Scania förartävling, ansiktsmålning för barnen, Tecknare som ritade karikatyrer av vuxna och barn samt Svempas – The Red Pearl och Chimera. Slutligen kan vi berätta att det var många som gladde sig åt de mycket populära Scania-gummiankorna (en hyllning till 70-talets truckerfilm Convoy) som gavs till dem som passade på att ta ett foto av sig själv vid sidan av en Scania-lastbil.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*