annons
Hem » Notiser » Scania hyllar Ronnie Peterson på Anderstorp
Rallylegenden Stig Blomqvist kommer köra hyllningsbilen till Ronnie Petersons ära på Anderstorp i helgen.

Scania hyllar Ronnie Peterson på Anderstorp

I samarbete med Porsche hyllar Scania motorsportens ikoner under tävlingen Porsche Carrera Cup på Anderstorp i helgen. Detta enligt ett pressmeddelande från Scania.

Det är 40 år sedan som Sveriges mest framgångsrike Formel 1-förare Ronnie Peterson omkom efter en krasch på Monzabanan utanför Milano. Som en hyllning till hans sista F1-tävling i Sverige, och historiens sista Swedish Grand Prix, kommer helgens två Carrera Cup-race att köras med en extra 911 GT3 Cup i svart och guld.

Hyllingsbilen är en stilistik replika av den JPS-lackade Lotus 79 som Peterson körde till en tredjeplacering på Anderstorp 1978.

– Det kändes självklart för oss att vara med och hedra Ronnie Peterson. Det är många av oss inom Scania och våra kunder som gillar racing och följer olika motorsportprofiler i deras karriärer, säger Jennifer Erdtman, kommunikationschef för Scania Sverige.

Personen som ska köra hyllningsbilen är ingen mindre än 1984 års rallyvärldsmästare, Stig Blomqvist. Även han en av historiens mest aktade motorsportprofiler och var en nära vän till Ronnie Peterson.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*