annons
Hem » Artiklar » Scania lanserar nytt gruvflak – i Indien

Scania lanserar nytt gruvflak – i Indien

Scania har lanserat ett nytt lätt och robust 20,3 kubiks tippflak för den indiska marknaden. Flaket har utvecklats i samarbete med SSAB Shape för montering på Scanias P440 8×4 Mining Tipper. Tack vare sin låga vikt klarar tipperflaket större nyttolaster och lägre bränsleförbrukning enligt ett pressmeddelande från SSAB.

I det gemensamma utvecklingsprojektet deltog SSAB Shape med forskning, design, prototyptillverkning och tester. Resultatet blev ett flak som har bättre prestanda än något annat flak på den indiska marknaden enligt ett pressmeddelandet.

– I det här omfattande produktutvecklingsprojektet kunde vi leverera ett tipperflak som var 20 procent lättare än befintliga lösningar i Indien, vilket ger cirka 1,3 ton i extra nyttolast, förklarar Hans Kell, SSAB Shape Business Manager India & Indonesia.

Tipperflaket är tillverkat av en av Indiens största tillverkare av lastbilssläp, som också är partner till SSAB och den första flakproducenten i Indien som blev medlem i producentnätverket Hardox in My Body.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*