annons
Hem » Artiklar » Scania och HAVI jobbar för flytande gas

Scania och HAVI jobbar för flytande gas

Tyska HAVIs samarbete med Scania när det gäller alternativa bränslen gör framsteg i Tyskland. HAVI kommer snart att driva en av landets största flotta av lastbilar som drivs med flytande gas bara sex månader efter införandet av sina första gasdrivna fordon.

HAVI Tyskland bytte nyligen ytterligare nio lastbilar till fordon för flytande gas och är på väg att driva 35 fordon från distriktet i Duisburg i slutet av juni, med detbränslet. För att påskynda koldioxidresan ökar också HAVI sitt eget nät av tankstationer för flytande gas.

Lägre utsläpp och tystare fordon

– Framgången i vårt partnerskap med Scania förstärker vår position som en erkänd hållbarhetsledare inom logistikområdet, säger Roland Schmidt, VD, HAVI Logistics, Tyskland.

Samarbetet syftar till att överföra upp till 70 procent av HAVIs fordonsflotta till alternativa bränslen år 2021 i flera av de europeiska länder där HAVI verkar.

– Förutom lägre utsläpp är gasdrivna lastbilar också mycket tystare, fortsätter han.

Att investera i dessa fördelar blir alltmer brådskande, eftersom hotet med låga utsläppsområden, överbelastningsavgifter och dieselförbud i europeiska städer växer.

– För våra kunder blir hållbara försörjningskedjor med lägsta möjliga utsläpp allt viktigare. Med vår flotta av fordon drivna med flytande gas bidrar vi till att göra våra kunders försörjningskedjor och produkter mer hållbara, säger Roland Schmidt. 

– Efterfrågan på en hållbar transportlösning växer på den tyska marknaden och det är därför nödvändigt att infrastrukturen med tankstationer för gas också växer för att bana väg för ett mer hållbart transportsystem, säger Stefan Ziegert, produktchef, Sustainable Transport Solutions, Scania Deutschland Österreich. När produktionen av förnybar biogas ökar kan den blandas till naturgas, vilket är vanligare idag. Biogas erbjuder en minskning av koldioxidutsläppen på cirka 90 procent.

Tysklands nätverk av tankstationer för flytande gas utvecklas fortfarande långsamt. I november 2018 öppnade HAVI därför den fjärde tankstationen för flytande gas i Tyskland och en annan station är planerad att öppnas i början av 2020.

– Att öppna våra egna stationer har varit viktigt för att strategin för alternativa bränslen ska bli framgångsrik, förklarar Torsten Oldhues , VD, Operations, HAVI.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*